Kombucha-kurssien kuvia syksyltä 2020
Kuvassa vasemmalta kurssien vetäjä Leena Selkivuori-Mikkonen, Kyoko Leppänen, Heljä Leppänen ja Toini Koistinen, kuvaajana Helena Mikkonen
Kotoista Kombuchaa
perusohje
1,5 l vettä
5 - 6 pussia teetä
1,5 dl valkoista sokeria
2 dl valmista kombuchaa startteriksi
Hauduta tee. Lisää sokeri, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää käymisastiaan valmista kombuchalientä ja kombuchaemo. Peitä astia harsolla ja kuminauhalla, anna käydä huoneenlämmössä pimeässä n. 4 vrk. Maistele. Jos on tarpeeksi hapanta, pullota kombucha ja anna pullojen käydä vielä huoneen lämmössä 1 - 2 vrk. Anna tekeytyä jääkaapissa 1 - 4 viikkoa ja nauti. Kannattaa lisätä ½ tl sokeria pullotuksen yhteydessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti