torstai 17. syyskuuta 2020

Opettelimme valmistamaan Kombuchaa

 


Kombucha-kurssien kuvia syksyltä 2020


Kuvassa vasemmalta kurssien vetäjä Leena Selkivuori-Mikkonen, Kyoko Leppänen, Heljä Leppänen ja Toini Koistinen, kuvaajana Helena Mikkonen


Seuraavalla kurssilla Lea Turunen ja edessä Riitta Turunen, kuvaajana Leena Selkivuori-Mikkonen


Kolmannella kurssilla vasemmalta Helena Mäkelä, Jaana Matikainen, Heija Kuosmanen ja Merja Karvinen, kuvaajana Leena Selkivuori-Mikkonen



 

Kotoista Kombuchaa


perusohje

 

1,5 l vettä

5 - 6 pussia teetä

1,5 dl valkoista sokeria

2 dl valmista kombuchaa startteriksi

 

Hauduta tee. Lisää sokeri, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää käymisastiaan valmista kombuchalientä ja kombuchaemo. Peitä astia harsolla ja kuminauhalla, anna käydä huoneenlämmössä pimeässä n. 4 vrk. Maistele. Jos on tarpeeksi hapanta, pullota kombucha ja anna pullojen käydä vielä huoneen lämmössä 1 - 2 vrk. Anna tekeytyä jääkaapissa 1 - 4 viikkoa ja nauti. Kannattaa lisätä ½ tl sokeria pullotuksen yhteydessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti